Tomb Raider

Verhaal en doel van het spel
Lara Croft vind in haar huis een speciale klok. De klok is eigenlijk een sleutel tot twee halve driehoeken die samen een magische driehoek vormen. Met deze magische driehoek kan je de tijd veranderen. Om te zorgen dat deze driehoek niet in de verkeerde handen terecht komt, moet Lara de driehoek vernietigen. MAAR... Lara is niet de enige die op zoek is naar de driehoek. Haar klok wordt zelfs gestolen door de boze Powers. Wij moeten nu de klok en de twee stukken van de driehoek vinden, en vernietigen.

Verloop van het spel
De kinderen moeten opdrachten uitvoeren, en dan krijgen ze een stukje van een kaart. Dat stukje moeten ze dan naar de centrale post brengen waar de kaart opnieuw samengesteld wordt. Als de drie kaarten opnieuw zijn samengesteld gaan we opzoek naar de drie verloren voorwerpen, worden ze gevonden, en vernietigd. MAAR... de slechte Powers blijft natuurlijk ook niet gewoon bij de pakken zitten, hij heeft mensen ingehuurd die de stukjes kaart afpakken. Er zijn dus:

Nodig...

Zonnetempel

Verhaal en doel van het spel
De zon is verdwenen/gaat verdwijnen. De priesters van de zonnetempel hebben een spreuk om dit te verhinderen. Als de kinderen de zon willen moeten ze de spreuk verdienen, en uitspreken.

Verloop van het spel
De kinderen kunnen bij priesters van de zonnetempel opdrachten gaan uitvoeren. Daar krijgen ze dan een stukje van de spreuk, een letter ofzo. Uiteindelijk moeten ze dan de spreuk opnieuw samenstellen, en allemaal samen scanderen. Eventueel kan je priesters van de maantempel ofzo hebben die proberen te verhinderen dat iemand de zon kan terugroepen...

Nodig...

  • een spreuk die in stukjes is geknipt
  • eventueel een grote zon die je boven kan halen op het einde van het spel

Piramide

Verhaal en doel van het spel
De farao had niet genoeg geld om een eigen piramide te bouwen, daarom zit hij nu in onze piramide. Maar die willen wij wel terug natuurlijk om spelletjes in te kunnen spelen. Daarom moeten we genoeg geld bijeen zien te krijgen zodat de farao zijn eigen piramide kan kopen.

Verloop van het spel
De kinderen kunnen op verschillende posten opdrachten uitvoeren en daar krijgen ze dan geld voor dat ze naar de farao moeten brengen. Helaas zijn er in de buurt van elk graf van een farao grafrovers die het geld willen stelen...

Nodig...

  • een piramide
  • geld